fbpx

Pravila Privatnosti

Zaštita osobnih podataka na web stranici arnadesigns.com

Osobni podatak. Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.).

Svrha prikupljanja. Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga na arnadesigns.com kako bismo mogli udovoljiti vašim interesima i potrebama, kako bismo vas informirali o postojećim i novim sadržajima, funkcionalnostima i uslugama arnadesigns.com koji bi vama mogli biti od interesa, te kako bismo vas upoznali s našim proizvodima i uslugama, kao i s onima naših povezanih društava i partnera.

Podaci koje obrađujemo. Pristup web stranici arnadesigns.com je slobodan i ne traži se registracija. Ukoliko se odlučite za registraciju, možete koristiti veći broj sadržaja i funkcionalnosti arnadesigns.com. Davanje vaših osobnih podataka je dobrovoljno. Ne obrađujemo više osobnih podataka no što je doista potrebno za vaše sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Prilikom vaše registracije možemo obrađivati sljedeće osobne podatke: vaše korisničko ime, lozinku, adresu elektroničke pošte, državu, datum rođenja i spol. Uz to, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke ukoliko to želite.

Imate se pravo usprotiviti primanju promotivnih e-poruka (newsletter) na način da našem Uredništvu putem linka Kontakt dostavite obavijest s vašim zahtjevom ili da sami isključite tu funkcionalnost ukoliko vam je ponuđena na promotivnoj e-poruci.

Od osobnih podataka koje obavezno obrađujemo prilikom registracije (korisničko ime, lozinka, adresa e-pošte i država) i one koje dobrovoljno unesete, ostalim registriranim korisnicima bit će prilikom njihovog pristupa na vašu osobnu stranicu vidljivi sljedeći podaci: vaše korisničko ime, vaša profila slika, grad i država u kojima živite te datum rođenja. Ostali osobni podaci koje ste unijeli prilikom registracije neće biti vidljivi ostalim korisnicima, osim ako ih prethodno ne označite kao podatke za koje pristajete da budu vidljivi ostalim korisnicima. Svojom registracijom na web stranicu arnadesigns.com dajete izričitu privolu da se vaši osobni podaci koje ste unijeli obrađuju u svrhu i na način predviđen našim Pravilima zaštite privatnosti na web stranici arnadesigns.com.

Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

Mi poštujemo vašu privatnost te obrađujemo vaše osobne podatke pošteno i zakonito.

Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo samo na temelju vaše dozvole – slobodno danog i izričitog očitovanja da osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima registracijom i korištenjem web stranice obrađujemo u svrhu određenu ovim pravilima zaštite privatnosti. Vašu dozvolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca dostupnog na web stranicama arnadesigns.com. Bez  dozvole osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati u slučajevima određenima zakonom.

Obrada osobnih podataka. Prikupljene osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku te u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima koji nisu dostupni ostalim korisnicima portala ne bi neovlašteno pristupalo te da bi osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

Ankete i upitnici. Povremeno na našim stranicama provodimo ankete, istraživanja, upitnike i sl. Podatke koje prikupimo na taj način smatramo povjerljivima te ih koristimo isključivo za interne potrebe. Isključivo sumarne rezultate takvih anketa i upitnika, odnosno istraživanja, možemo koristiti u svrhe odnosa s javnošću te ih podijeliti s vama na samoj web stranici arnadesigns.com.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji. Na stranicama arnadesigns.com organiziramo različite nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje obrađujemo na taj način koristit ćemo samo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. za stupanje u vezu s vama u slučaju pobjede, dostave nagrade i sl.). Sudjelovanjem u nagradnim igrama/nagradnim natječajima smatramo da ste dali dozvolu da dostavimo te osobne podatke trećoj strani, našim partnerima/povezanim društvima i dr. koji su neophodni za realizaciju nagradne igre/nagradnog natječaja. Vaši podaci spremaju se u zbirci osobnih podataka registriranih korisnika ili do vašeg zahtjeva za njihovim brisanjem.

Poruke u elektroničkom obliku. Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s vašim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom ili to činite putem obrasca koji se nalazi na web stranicama arnadesigns.com, a koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vašu elektroničku poruku, odnosno obrazac, proslijediti drugim zaposlenicima Podravke ili dobavljačima kako bismo odgovorili na vaše pitanje, odnosno udovoljili vašem zahtjevu.

Brisanje i vaš pristup osobnim podacima

Spremanje osobnih podataka. Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom registracije čuvat ćemo za vrijeme postojanja web stranice arnadesigns.com, odnosno za vrijeme trajanja vaše registracije. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo uništiti, osim ako nam ne dopustite daljnje čuvanje vaših osobnih podatka.

Vaš pristup podacima. Vi ste ovlašteni izbrisati korisnički račun u svakom trenutku koristeći mogućnost kontakta administracije. Ujedno, ovlašteni ste u svako doba zatražiti obavijest o tome koje vaše osobne podatke imamo u našoj bazi registriranih korisnika, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako da našem Uredništvu putem linka Kontakt dostavite obavijest s vašim zahtjevom. Ukoliko postavite jedan od takvih zahtjeva, uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautorizirani pristup osobnim podacima.

Podaci drugih osoba

Ovisno o sadržaju i funkcionalnosti koju koristite, možemo od vas zatražiti određene osobne podatke o drugoj osobi kako bi se ta funkcionalnost mogla ostvariti (npr. slanje elektroničkih razglednica, pri čemu ćete navesti ime i elektroničku adresu osobe kojoj istu šaljete). Te osobne podatke ne obrađujemo niti ih koristimo, osim u onoj mjeri koja je potrebna da ostvarimo funkcionalnost koju koristite. Također, te osobne podatke nećemo davati na korištenje trećim osobama, osim kada se to zahtijeva temeljem zakona. Osobne podatke koje nam na ovaj način dostavite uništit ćemo čim se funkcionalnost koju ste koristili ostvari (npr. nakon što pošaljete elektroničku razglednicu).
Dostavljanje osobnih podataka drugim primateljima

Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima osim ako nas vi za to ne ovlastite. Međutim, kada je to potrebno zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge web stranice arnadesigns.com (npr. nagradna igra), smatramo da vašim pristajanjem na predmetni sadržaj, dajete dozvolu da vaše osobne podatke dostavljamo našim partnerima/povezanim društvima koji su neophodni za ostvarivanje te funkcionalnosti (npr. realizacija nagradne igre/nagradnog natječaja). Osigurat ćemo da naši partneri/povezana društva vaše osobne podatke obrađuju na način predviđen ovim Pravilima zaštite privatnosti na web stranici arnadesigns.com.

Pravila zaštite privatnosti drugih web stranica/trećih osoba/trećih strana

Na stranicama arnadesigns.com pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila zaštite privatnosti na tim portalima mogu biti drugačija od pravila zaštite privatnosti na arnadesigns.com. Također, na stranicama arnadesigns.com možete pronaći različite nagradne igre i promocije proizvoda ili usluga koje provode naši partneri, odnosno poduzetnici oglašivači. Takve treće osobe mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim osobama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se Uvjeti korištenja web stranice arnadesigns.com niti naša Pravila zaštite privatnosti.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima zaštite privatnosti koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži, odnosno od strane trećih osoba.

Ograničenje odgovornosti

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere u cilju sprečavanja neovlaštenog otkrivanja vaših osobnih podataka, ne možemo garantovati da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih pravila zaštite privatnosti. Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama (npr. kod sudjelovanja u sponzoriranim aktivnostima), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka na taj način.
Statistika poslužitelja

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički program. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za web stranicu arnadesigns.com. Takvi statistički programi omogućuju nam utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi učinkovitosti strukture naše web stranice te mjerenja posjećenosti stranica arnadesigns.com.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na web stranici arnadesigns.com, te kako bismo osigurali da sadržaji, funkcionalnosti i usluge arnadesigns.com budu pristupačni svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi programe koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na web stranici arnadesigns.com strogo su zabranjeni.

Cookies

Pridržavamo pravo koristiti cookije na web stranici arnadesigns.com.

Što su cookiji? Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš anonimni individualni identifikator, na način da ga pojedina stranica web stranice arnadesigns.com koju posjećujete šalje vašem pregledniku.

Svrha cookija. Kada pristupite pojedinoj stranici arnadesigns.com, šaljemo vam cookije koji se pohranjuju na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko puta ste pristupili stranicama arnadesigns.com). To znači da ćemo prilikom svakog sljedećeg pristupa na arnadesigns.com potražiti vaš cookie kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Cookie ne sadrži vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja arnadesigns.com. Našim cookijima na vašem računalu ne može pristupiti neka internetska stranica koja nije dio web stranice arnadesigns.com. Također, u svrhu poboljšanja iskustva korištenja arnadesigns.com, tehnologijom Evercookie služimo se u svrhu detekcije zlonamjernih korisnika te onemogućujemo pristup stranici u situacijama povreda uvjeta korištenja, a sve prema pravilima propisanim u Uvjetima korištenja.

arnadesigns.com koristi cookije u svrhu oglašavanja proizvoda kompanije te proizvoda i usluga koje poslužuje treća osoba, agencija za oglašavanje. Prikazivanje oglasa koje vam dostavlja arnadesigns.com ili agencija za oglašavanje omogućuje se putem cookija koje arnadesigns.com odnosno treća strana može postaviti u vaš web preglednik kako bi zabilježili vaše ponašanje i omogućili prepoznavanje, ali ne i osobnu identifikaciju korisnika.

arnadesigns.com prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke cookija koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html .

Kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo te efikasno planirali buduće marketinške kampanje i objavu sadržaja primjereno vašim interesima, koristimo alat Google Analytics Demographics & Interest Reporting kojim se prikupljaju podaci o spolu, dobi i interesima korisnika.

Zabrana cookija.

Ovlašteni ste zabraniti primanje cookija s web stranice arnadesigns.com tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.