fbpx

Uvjeti i odredbe

Uvjeti i odredbe

Politika povrata novca traje 14 dana od dana zaprimanja posiljke. Ako je od kupovine prošlo 14 dana,  ne možemo vam nažalost ponuditi povrat novca ili zamjenu.
Da biste ispunili uvjete za povrat, vaša narudžba mora biti ne korištena i u istom stanju u kojoj ste je primili.  Također mora biti u originalnom ne otvorenom pakovanju.

Dodatne nepovratne stavke:

Ako bilo koja stavka narudžbe nije u svom izvornom stanju, ako ima ostecenja, ako nedostaju dijelovi iz razloga koji nisu nasa greška.
Bilo koja stavka narudžbe koja se reklamira nakon 14 dana od isporuke.
Ako niste u stanju da verificirate narudžbu sa detaljima korištenim prilikom kupovine.
 
Pritužbe

Sve narudžbe dolaze s 24 mjeseca limitirane garancije. Navedite svoju žalbu u razumnom roku ako primijetite ili osjetite bilo kakav problem sa našim proizvodima.

Ukoliko posiljka posjeduje spoljasnje vidljiva ostecenja na paketu duzni ste ista odmah reklamirati dostavljacu tj. osobi koja Vam urucuje paket. Ukoliko ne izvrsite reklamiranje,  naknadne reklamacije ce u skladu sa vazecim pravilnikom dostavljaca (DHL, GLS..) biti odbijene.

Boje

Nažalost, nismo u mogućnosti garantirati da su boje na proizvodu koje ste primili tačne ili slične onima koje ste vidjeli na zaslonu. Boje se mogu razlikovati od jednog monitora tj. zaslona do drugog.

Kada će iznos kupovine biti podignut s Vašeg računa

Iznos će biti podignut u skladu sa odredbama PayPala, Amazon Pay ili Vaseg bankovnog racuna, kreditne kartice ili spremljene gotovine na PayPalu ovisno od Vaših,spremljenih osobnih postavki.

Nakon što primimo Vaš povrat i pregledamo, poslat ćemo vam e-Mail  kako bismo vas obavijestili da smo primili vašu vraćenu narudžbu. Također ćemo vas obavijestiti o odobrenju ili odbijanju vašeg povrata kao i razlozima.

Ako dobijete odobrenje, Vaš će povrat biti obrađen, a kredit će se automatski primijeniti na vašu kreditnu karticu ili izvorni način plaćanja u određenom broju dana.

Povrati ili kasni povrat

Ako u izvjesnom vremenskom roku niste primili povrat novca, molimo Vas da ponovno provjerite svoj bankovni račun.
Zatim se obratite izdavatelju kreditne kartice, u nekim slučajevima može potrajati neko vrijeme prije nego što vaš povrat novca bude službeno objavljen.
Zatim kontaktirajte svoju banku. Često im treba vremena za obradu prije objavljivanja povrata.
Ako ste sve ovo učinili i još niste primili povrat novca, kontaktirajte nas na [email protected]

Zamjena

Zamjene narudžbe  se samo uvažavaju ako su neispravne ili oštećene. Ako želite zamijeniti za istu stavku, pošaljite nam poruku e-pošte na [email protected] sa razlogom za istu.

Pokloni

Ako je narudžba označena kao poklon kada je kupljena i poslana izravno vama, primit ćete kredit za poklon u vrijednosti vašeg povrata. Nakon zaprimanja vraćene pošiljke, poklon bon će vam biti ustupljen.

Ako narudžba nije bila označena kao poklon kada ste izvršili kupovinu, ili ako je darovatelj narudžbu poslao istu sebi da bi Vam je kasnije ustupio, poslat ćemo povrat davatelju i on će biti obaviješten o povratku.

Dostava

Da biste vratili svoju narudžba, trebate istu poslati na adresu: ARNA Designs e.U., Leopold-Bauer Strasse 29, 4600 Wels, Österreich.

Vi ste odgovorni za plaćanje troškova dostave za vraćanje narudžbi. Troškovi dostave su nažalost nepovratni. Ako primite povrat novca, troškovi dostave će biti odbijeni od povrata.
Ovisno o tome gdje živite, vrijeme koje će vam možda trebati da biste došli do vašeg zamijenjenog proizvoda može varirati.

Ako vršite povrat narudžbe iznad vrijednosti od 75 €, razmislite o korištenju usluge praćenja kojom se može pratiti pošiljka ili kupovine osiguranja otpreme.

Ne garantiramo da ćemo primiti Vašu vraćenu narudžbu.